Fekkas – the Moroccan biscotti



You asked for it and we made it 😊
Moroccan biscotti a.k.a Fekkas are a Moroccan staple in every household, they are delicious 😋and can last for months in your cupboard! ❤ 

We love generous additions to the dough, but add or ommit those to your liking 😊😊😊 

Ingredients to make the dough: 

🍪 250g all-purpose flour
🍪 100g coconut sugar
🍪 40g butter
🍪 2 eggs
🍪 1 teaspoon of baking powder

Our additions:
🍪 1 tablespoon of orange blossom water
🍪 1 tablespoon of fennel seeds
🍪 100g chopped almonds
🍪 50g raisins
🍪 50g sesame seeds
🍪 50g shredded coconut

________________________________

Pytaliście, a więc odpowiadamy 😊

Marokańskie biscotti, znane jako Fekkas, to podstawa w każdym marokańskim domu. Są przepyszne 😋 i można je trzymać w szafce miesiącami! ❤ 

Bardzo lubimy dużo dodatków do ciasta, ale możecie dodać lub odjąć co tylko chcecie 😊😊😊 

Składniki do przygotowania ciasta: 

🍪 250g mąki uniwersalnej
🍪 100g cukru kokosowego
🍪 40g masła
🍪 2 jajka
🍪 Łyżeczka proszku do pieczenia

Nasze dodatki:
🍪 Łyżka wody z kwiatu pomarańczy
🍪 Łyżka kopru włoskiego
🍪 100g posiekanych migdałów

🍪 50g rodzynek
🍪 50g sezamu
🍪 50g wiórków kokosowych






Comments